13 Farklı Nişan Konsept Fikri

5 Eylül 2022 , Pazartesi

İnternette görüp de özendiğin o söz-nişan organizasyonlarında seni aslında neyin etkilediğini biliyor musun? Biz söyleyelim: Ahenk! Bunu yakalamak için de tek ihtiyacın bir konsept belirlemek! Söz ve nişan organizasyonları da artık düğünler gibi bir konsept belirlenerek yapılıyor. Kıyafetler, davetiye, nişan pastası, nişan masası süslemeleri, belirlenen konsepte uygun olarak seçiliyor. Peki sen de hayran kalınacak bir nişan organizasyonu gerçekleştirmek ister misin? Hem de öyle yüksek maliyetler gerektirmeyen… Sana yardımcı olacak 13 maddelik bir “nişan organizasyonu için değişik fikirler listesi” hazırladık!


Nişan organizasyonu için konsept belirlerken, ilk yapman gereken, bu organizasyonu nerede yapacağına karar vermek. Nişanını evde yapabileceğin gibi evinin ya da bir mekanın bahçesinde de gerçekleştirebilir, otel ya da davet salonu gibi bir mekan da tercih edebilirsin. Şimdi bu mekanlarda gerçekleştirebileceğin nişan konseptlerine bakalım:

Evde Nişan Konseptleri

Eğer evde nişan organizasyonu yapacaksan kendin hazırlanmayı tercih edebilir ya da bir profesyonelden yardım alabilirsin. Süslemelerini kendin hazırlayabileceğin gibi evde nişan organizasyonu yapan firmaların sayfalarını inceleyebilir, hayalindeki konsept için ücretsiz fiyat teklifi alabilirsin.

1-Satranç

Evde nişan organizasyonu fikirleri arıyorsan satranç temalı nişana ne dersin? Nişan masası üzerine, damalı masa örtüsü kullanabilir, satranç taşı figürlerinin kullanıldığı cupcakeler ve nişan pastanı yerleştirebilirsin. Yine farklı satranç taşı şeklindeki dekoratif bibloları nişan süsleri olarak kullanabilirsin. Davetlilerine farklı nişan hediyelikleri vermek istersen siyah ve beyaz şah tasarımlı mumlar, unutulmaz hatıralardan olacaktır. Damat adayın için de konsepte uygun, at ve kale şeklinde kol düğmelerinden bulabilirsin.

2-Kozalak

Kış dekorasyonunun vazgeçilmezi kozalaklar, söz-nişan teması olarak da tercih ediliyor. Özellikle nişan masası aksesuarları olarak çok şık bir görünüm sağlıyor. Peki nişan saçında küçük kozalaklı aksesuarlar sence de çok hoş durmaz mı? Aynı şekilde damadın yaka çiçeği olarak da kozalaklı tasarımları tercih edebilirsin. Ayrıca kozalak ve dallardan yapılan bir nişan kapı süsü de davetlilerin için hoş bir karşılama fikri olabilir.

3-Limon

Evde nişan konsepti olarak kullanılan limon, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yapılacak nişan için değişik fikirler arasında. Nişan ve söz masası süslemelerinde kullanılan limonlar ve sarı detaylar ile cıvıl cıvıl bir dekorasyona sahip olabilirsin. Yeşil yapraklı dalların ve limonlardan kullanıldığı nişan kapı süsleri de şık tasarımlar arasında. Giyeceğin uzun, sarı bir abiye, konsepte uyum sağlayabileceğin şık bir nişan elbisesi olabilir.

4-Güz Renkleri

Evde nişan fikirleri arıyorsan sonbaharda yapacağın bir nişan organizasyonunda mevsimin renklerini evine taşıyabileceğin, güz renkleri konseptine ne dersin? Bu temaya uygun olacak şekilde bordo ya da turuncu bir elbise tercih edebilirsin. Yine bu renklerde bir kurdele ile bağladığın nişan yüzüklerini kütük nişan tepsisine koyabilirsin. Damadın yaka çiçeğini de konsepte uygun seçmeyi unutma!

5-Bohem

Söz, nişan, düğün… Evlilik süreçlerinin, sıkça tercih edilen nişan konsepti fikirlerinden bohem temasına uygun nişan süslemelerini kendin yapabileceğin gibi bir organizasyon firmasından da destek alabilirsin. Nişan masası süslemesi konusunda alternatif fikirlere açıksan, masa arkası makromeler, rengarenk çiçekler, tüylerle hazırlanmış nişan masası konseptine uygun olacaktır. Ayrıca evde nişan süslemeleri hazırlayacaksan jüt kumaşı ve saman ipleri, nişan masası süsleme malzemeleri olarak kullanabilirsin. Nişan Tepsisi süslemesinde de, beyaz zarif çiçekler ile birlikte tercih edebilirsin.

6-Ressam

Doğanın canlı renklerini bir ressamdan daha iyi kim kullanabilir? O halde bahçede nişan süslemelerinde hayal gücünü konuşturabilirsin. Kelebek ve çiçeklerle süslü, palet şeklindeki bir nişan tepsisi sence de çok şık olmaz mı? Ayrıca tuval şeklindeki küçük süsleri, masa süsü ya da yüzük yükselticisi gibi nişan süsleme malzemeleri olarak kullanabilirsin. Elle çizilmiş gibi detayları bulunan bir elbise ve damadın yakasına takacağın ufak bir palet figürüyle, eşinle birlikte temana uygun giyinebilirsin.

7-Tenis

Özellikle tenis sporuyla ilgilenen çiftler, nişan günlerinde de bu hobilerini konsept olarak kullanabilir. Üstelik, tenis maçlarındaki imrenerek izlediğimiz kadın tenişçilerin elbiseleri, neden beyaz nişan elbisesi olarak kullanılmasın ki? Minik raketleri ve tenis toplarını nişan pastanda, davetiyende ve damadın yakasında kullanabilirsin.

8-Papatya

Bahçede nişan organizasyonu için daha uygun bir konsept olabilir mi? Nişan saçında, masa süslemesinde, küçük sepetler içinde, nişan tepsinde, davetiyende, kısacası nişan organizasyonunun her detayında kullanacağın papatyalar hem senin hem davetlilerinin içini açacak!

9-Müzik

Müzik her kutlamanın olmazsa olmazı. Peki neden bir nişan konsepti olmasın? O halde her yere biraz nota serpiştirelim. Davetiyeni, nişan pastanı, hatta nişan yastığını notalı tasarımlardan seçebilirsin. Damadın yakasına bir gitar, nişan elbisene de küçük balerinler yerleştirebilirsin.

10-Yıldız Temalı Nişan

Yıldız deyince aklına öyle beş kollu parlak çizimler gelmesin. Samanyolunda yolculuktan bahsediyoruz. Nişan mekanının tavanını parlak yıldızların kapladığı bir gökyüzüne dönüştürebilirsin. Elbisende, davetiyende hatta masa süslemelerinde yıldız kümelerini kullanabilir, ışıltılı ve büyüleyici bir ambians yaratabilirsin.

11-Deniz Konseptli Nişan

Deniz kıyısında bir mekanda yapacağın nişan töreni için konsept olarak yine denizi kullanabilirsin. Deniz kabuklu nişan masası süslemesi, deniz yıldızlı nişan saçı, denizi çağrıştıran nişan hediyeleri gibi dekorasyon fikirleri ile romantik ve şık bir nişan organizasyonu oluşturabilirsin.

12- Mor

Romantik bir nişan teması istiyorsan mor nişan konsepti sence de çok şık olmaz mı? Özellikle kapalı bir mekanda, örneğin bir davet salonunda gerçekleştireceğin nişanın dekorasyonunda lavantalar kullanabilirsin. Özellikle nişan masası çiçeği olarak çok hoş duracaktır. Aynı şekilde nişan tepsisi süslemesi olarak mor lavantaları kullanabilir, nişanında temana uygun olarak, zarif, mor bir abiye giyebilirsin.

13-Vintage

Nostalji seven çiftler için uygun bir tema olan vintage nişan konsepti için kullanabileceğin çok fazla süsleme var. Kullanacağın tasarımlarda dikkat etmen gereken şu: Kendini hangi döneme ait hissediyorsun? The Great Gatsby setinde nişan yapar gibi 1920’lerin eğlenceli ve şık tasarımlarına ne dersin? Flapper elbiselerden, tüylü masa dekorasyonuna, nişan pastandan davetiyene kadar her detayda dönemin izlerini yansıtabilirsin.